Case C2 SmartLight Oy

C2 SmartLight arvostaa toimitiloissaan keskustasijaintia ja tarkoituksenmukaisuutta

Yksi Yliopistonkatu 28:n vuokralaisista on C2 SmartLight Oy, suomalainen teknologiayritys, jonka missiona on tehdä ympäristöistä älykkäämpiä uniikkiin sähkön ohjaukseen perustuvan teknologian avulla.

Yliopistonkatu 28 vastasi C2 SmartLightin tarpeisiin

C2 SmartLight on toiminut Yliopistonkadun tiloissa kesäkuusta 2021 lähtien. Keskusta alueena houkutteli, ja kiinteistön tarjoamat puitteet sopivat hyvin yrityksen tarpeisiin.

“Liiketoimintamme ydin on ulkovalaistuksen ohjaus, siihen liittyvät laitteet, ylläpitopalvelut sekä asiantuntija- ja suunnittelutehtävät”, kertoo toimitusjohtaja Jorma Tuuna-Väiskä.

“Meillä on erikseen suunnittelijatiimi ja palvelutiimi, joille molemmille tarvitsimme omat tilat. Täydellinen avokonttori ei toimisi meille mitenkään. Yliopistonkadulla saimme käyttöömme meille sopivan perinteisen huoneista koostuvan tilan, jossa huoneet ovat vähän normaalia isommat. Lisäksi teemme tuotekehitystä, joten meillä pitää olla sille sopivia tiloja, jotka pystytään eriyttämään muista”, Tuuna-Väiskä perustelee.

“Toimistomme kautta kulkee jonkin verran laitteita asiakkaillemme, joten toimitilojemme yhteydessä on oltava varastotilaa. Sijainnin pitää myös olla sellainen, että saamme kuljetettua tavaraa toimistosta eteenpäin. Esimerkiksi tornitalon yläkerroksesta se ei onnistuisi. Yliopistonkadulla tilamme ovat 1. kerroksessa, hiukan katutason yläpuolella, ja tavarahissi on heti ulko-ovemme ulkopuolella.”

Tehokkuutta niin sijainnin ja hinnoittelun kuin energiankäytönkin osalta

Aiemmin C2 SmartLightin toimitilat olivat muutaman kilometrin päässä keskustasta, ja siihen verrattuna Tuuna-Väiskä näkee uudessa sijainnissa tärkeitä etuja.

“Monella työntekijöistämme oli toiveena, että uudet tilamme voisivat olla keskustassa. Täällä kaikki on lähempänä ja moni asia onnistuu helpommin. Esimerkiksi lounaspaikkoja on huomattavasti enemmän.”

Keskustasijainnin kääntöpuoli on tietysti se, että pysäköintiasiat vaativat hiukan enemmän miettimistä.

“Pysäköintipaikkojen saatavuus ei ole täällä niin itsestään selvää kuin keskustan ulkopuolella, mutta olemme saaneet kiinteistöstä parkkipaikat niille henkilöille, jotka ovat niitä tarvinneet. Liikumme myös paljon julkisilla ja polkupyörällä sekä teemme osittain etätöitä.”

Tuuna-Väiskän kokemukset tiloista ja niiden hinnoittelusta ovat olleet positiiviset.

“Toimiston koko ja pohjaratkaisu on parempi kuin edellisissä tiloissamme. Hukkaneliöitä on vähemmän. Jyvitettyjä maksuja ei myöskään ole niin paljon kuin edellisessä vuokrakiinteistössä: siellä maksoimme paljon suuremmista neliöistä kuin mitä meillä oli itsellämme käytössä.”

Samla Toimitilat on investoinut Yliopistonkatu 28:ssa energiatehokkuuteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen, ja tämä näkökulma sopii erinomaisesti myös C2 SmartLightin arvopohjaan.

“Energiatehokkuus on erittäin tärkeä asia meillekin. Missiomme on tuoda omille asiakkaillemme energiasäästöjä ja säästää tätä kautta luonnonvaroja. Pyrimme siihen, että myös meidän käyttämämme energiamäärä on mahdollisimman vähäinen”, Tuuna-Väiskä toteaa.

Samla Toimitilat on vuokralaisen tukena

Yhteistyöhön vuokranantaja Samla Toimitilojen kanssa Tuuna-Väiskä on ollut kokonaisuudessaan tyytyväinen.

“Henkilökohtainen kokemukseni on, että palvelu toimii todella hyvin. Jos joskus oikeaa henkilöä Samlalta ei heti tavoita, he palaavat pian asiaan. Kontaktihenkilömme ovat Samlan Tampereen toimistolta, mutta he käyvät tarpeen vaatiessa paikan päällä selvittämässä asioita.”

“Toimialamme takia meillä on ollut jonkin verran sähkönsyöttöön ja kiinteistön infraan liittyviä erityisvaatimuksia. Asiat ovat kuitenkin hoituneet ja Samla on tullut hyvin vastaan esimerkiksi verkkojen kytkennässä. Myös talon kiinteistömanagerointi huoltoyhtiön kanssa toimii alun haasteiden jälkeen nyt hyvin, kun olemme puolin ja toisin paremmin perillä asioista.”

C2 SmartLightin tilat on tällä hetkellä mitoitettu 14 henkilölle, mutta suunnitelmissa on hankkia lisätilaa yrityksen kasvua varten.

“Samlan kanssa on keskustelu käynnissä siitä, miten laajeneminen onnistuisi. Samla on suhtautunut asiaan erittäin positiivisesti ja ehdottanut jo meille erilaisia vaihtoehtoja. Mahdollisuudet riippuvat tietysti myös muiden vuokralaisten suunnitelmista.”

Onko sinun yrityksesi Yliopistonkadun tilojen seuraava käyttäjä?

Tutustu kohteen vapaisiin tiloihin täällä ja ota rohkeasti yhteyttä!
Katso myös muut Konttorit-konseptiin kuuluvat vapaat toimitilamme Jyväskylässä, Vaasassa, Kuopiossa ja Tampereella.

Ilari Joensivu
Ilari Joensivu
Vuokratilat
Tapio Lyytinen
Tapio Lyytinen
Vuokratilat

Ota yhteyttä

Nimi*