Case Psyykkisen Hyvinvoinnin keskus Komppi

Samla osaa asettua vuokralaisen saappaisiin

Psyykkisen hyvinvoinnin keskus Komppi liittyi joulukuussa 2020 osaksi Mehiläistä. Voimakkaasti kasvava yritys laajensi toimintansa myös Jyväskylään elokuussa 2020, jolloin sille saneerattiin tilat Samla Toimitilojen Yliopistonkadun Konttorista. Valtakunnallisesti yli 20 kaupungissa toimiva Komppi on Samla Toimitilojen vuokralaisena myös Kuopiossa.

Kompin entinen toimitusjohtaja, nykyinen Mehiläisen psykoterapiapalveluiden johtaja Mark Roth vastaa yrityksen toimitilahankkeista. Uusia toimitiloja kartoittaessa Kompilla on aina kolme selvästi erottuvaa kriteeriä, jotka olivat keskiössä myös Jyväskylän tilaa etsiessä.

– Tärkein kriteeri meillä on keskeinen sijainti. Yleensä psykoterapeutit haluavat olla keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä. Yliopistonkadulla sijainti on hyvä ja keskeinen, Roth kertoo.

Toinen tärkeä kriteeri on toimitilojen muunneltavuus psykoterapeuttien tarpeisiin. Yksityisyyden suojasta ei tingitä, jolloin hyvä äänieristys on erittäin tärkeä. Samla saneerasi tilat juuri Kompin tarpeisiin äänieritys huomioiden.

– Sellaisissa tiloissa missä kuuluu ääniä selkeästi, on tosi vaikea tehdä tämmöistä luottamuksellista työtä. Jyväskylän yksikön vastaava psykoterapeutti Anna Kaakinen kertoo.

– Me haluamme juuri tämmöisiä toimistohuoneita, joissa on vahvistettu seinät ja ovet, jotta saadaan riittävä äänieristys, Roth sanoo.

– Kolmas kriteeri onkin juuri tämän saneerauksen hinta, jossa äänieristys on usein se kallein osuus. Usein vähintään ovet täytyy vaihtaa.

Sekä Roth että Kaakinen kehuvat erityisesti tilojen viihtyisyyttä, joka on myös tärkeä asia.

– Asiakkaat ovat kehuneet meidän tiloja rauhallisiksi, tyylikkäiksi ja toimiviksi. Myös työntekijöiltä on tullut hyvää palautetta. Monilla heistä on pitkä kokemus julkisen terveydenhuollon vaihtelevista tiloista. Onhan tuo ihan luksusta, kun on tilat jotka on suunniteltu ja sisustettu toimivaksi sekä viihtyisäksi, Kaakinen iloitsee.

Samla Toimitilat on vuokranantaja, joka ottaa vastuun myös “ei kenenkään asioista”

Jo tarjousvaiheessa Samla Toimitilojen tarjous ja prosessin edistäminen erottui edukseen. He hoitivat Kompin puolesta kaikki urakoitsijoiden kilpailutuksen sekä saneerauksessa työn osuuden.

– Se mikä meitä kiinnostaa, mikä on vuokra per huone per kuukausi. Se laitettiin myös tarjoukseen siinä muodossa mikä on meille olennaista. Helpotti myös että heillä on kontakteja paikallisiin remonttifirmoihin, jolloin he pystyivät tekemään sellaisen selkeän tarjouksen, joka sopi meidän spekseihin, Roth kehuu.

Onhan tuo ihan luksusta, kun on tilat jotka on suunniteltu ja sisustettu toimivaksi sekä viihtyisäksi, Kaakinen iloitsee.

Samla on viimeisen vuoden aikana panostanut voimakkaasti vuokralaisten tyytyväisyyteen muun muassa rekrytoimalla vuokrauspäällikön, jonka tehtävä on palvella vuokralaisia. Lisäksi alusta lähtien on panostettu toimitilojen viihtyisyyteen ja palveluihin, jotka mahdollistavat menestyksen.

– Samla on vuokranantajana aktiivinen, joka osaa asettua vuokralaisen saappaisiin. Heillä asiat selkeästi etenevät ja heillä on hyvin manageerattu asiakkuuden sekä projektien hallinta. He ovat ottaneet palloa vähän semmoisista “ei kenenkään” asioista, kuten esimerkiksi miten postin kulku hoidetaan tai muita juoksevia asioita. Pidän niitä tosi tärkeinä toiminnan kannalta, Roth kehuu vuokranantajaa.

– Viesteihin on vastattu nopeasti ja asiat on hoitunut pääosin hyvin ja nopeasti. Esimerkiksi rempan jälkeen yhdessä terapiahuoneessa ei ollut toimivaa lämmitystä. Aika nopeasti sinne saatiin lämmitys järjestymään ja nyt se toimii ihan hyvin, Kaakinen kertoo palvelusta tilojen päivittäisen käyttäjän näkökulmasta.

Kysy lisää Samla Toimitilojen vapaana olevista tiloista

Olisiko yrityksesi aika päivittää työympäristöä?

Jos tämän artikkelin luettuasi epäilet, että yrityksesi tarjoama työympäristö kaipaisi päivitystä, tutustu Samlan vapaisiin toimitiloihin ja ole yhteydessä meihin.
Katsotaan yhdessä, millaisia tarpeita yritykselläsi toimitiloille on ja varmistetaan, että työympäristön muutos tarjoaa mahdollisuuden henkilöstösi hyvinvointiin ja koko yrityksesi menestymiseen.

Ilari Joensivu
Ilari Joensivu
Vuokratilat
Tapio Lyytinen
Tapio Lyytinen
Vuokratilat

Ota yhteyttä

Nimi*