Samla Toimitilat

Jokainen asiakas palvellaan mahdollisimman hyvin

Kun etsit toimitiloja Samlalta, tapaat hyvin todennäköisesti vuokrauspäällikkö Ilari Joensivun. Hän auttaa sopivien tilojen löytämisessä sekä räätälöinnin suunnittelussa, ja huolehtii tyytyväisyydestänne vuokralaisena jatkossakin.

Kuka olet ja millainen on roolisi Samlalla?

“Olen Joensivun Ilari, 29 vuotta. Samlalla olen ollut vuokrauspäällikkönä vuoden 2020 syyskuusta lähtien eli noin puolitoista vuotta.

Vastaan Samlan toimitilarahastojen omistuksessa olevien kiinteistöjen tilojen vuokraustoiminnasta ja asiakkuuksien ylläpitämisestä sekä hallinnasta. Nämä ovat päävastuuni, ja lisäksi taustalla on jonkin verran hallinnollista hommaa.

Työnkuvaani kuuluu toimitilojen potentiaalisten vuokralaisten löytäminen, heidän tilatarpeensa kartoittaminen, tiloihin tehtävien tarvittavien muutostöiden suunnittelu yhdessä asiakkaan kanssa sekä vuokrasopimuksen neuvottelu. Hoidan asiakassuhdetta myös tästä eteenpäin asiakkaiden yhteyshenkilönä Samlan suuntaan.

Fyysisesti istun Tampereella, mutta huolehdin kaikista toimitilakohteistamme ympäri Suomen. Ajelua tulee paljon, kun käyn kohteissa ja tapaan asiakkaita esimerkiksi Kokkolassa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Vantaalla.”

Mikä sinut on tuonut kiinteistösijoittamisen pariin?

“Opiskelujen kautta pääsin töihin kiinteistösijoittamiseen erikoistuneeseen yhtiöön. Tein siellä asuinhuoneistovuokrausta, isännöintiä ja toimitilojen vuokrausta. Tätä kautta mielenkiintoni alaan heräsi.

Kun vuokrauspäällikön paikka avautui Samlalla, se sopi minulle kuin nenä päähän. Olin jo pitkään ollut kiinnostunut kiinteistösijoittamisesta ja vuokrauksesta, ja halusin oppia lisää.

Kiinteistöalassa on tosi paljon mielenkiintoisia elementtejä. Kiinteistö on konkreettinen asia, jota pystyy asiakkaan kanssa keskustelemalla kehittämään. Pääsee tekemään diilejä, jotka ovat molemmin puolin kannattavia ja joista molemmat hyötyvät. Myös omaa toimintaa pystyy kehittämään systemaattisesti sitä kautta: koko ajan oppii jotain uutta ja tietämys asioista kasvaa. Tässä työssä täytyy myös laskea asiat tosi tarkkaan, jotta saadaan aikaan onnistumisia.”

”Parhaita hetkiä työssä ovat ne, kun asiakkaalle on saatu luotua täydellisesti toimivat tilat. Kun hanke viedään yhdessä maaliin niin, että tilasta tulee just eikä melkein heidän tarpeensa täyttävä. Sellaisista onnistumisista tulee hyvää vibaa tähän touhuun.”

Millaisilla periaatteilla teet työtäsi ja palvelet asiakkaita?

“Periaatteeni työssä on, että jokainen asiakas palvellaan mahdollisimman hyvin. Olen tavoitettavissa asiakkaille ja hoidan asiat suurempia viivyttelemättä. Vien keissit ‘härkää sarvista’ -tyylillä maaliin, laatua unohtamatta. Asiakas tietää myös koko ajan, missä mennään.

Haluan asiakkaiden muistavan, että ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä. Minuun voi olla yhteydessä asiassa kuin asiassa ja vaikka virka-ajan ulkopuolellakin. Asiat hoituvat positiivisella asenteella, pilke silmäkulmassa.

Ainoa asia, johon emme voi vuokrauksessa vaikuttaa, on kohteen ja tilojen sijainti. Muiden asioiden osalta tavoitteemme on luoda asiakkaalle täydellinen toimitilaratkaisu.

Toimitiloja etsiviä yrityksiä neuvoisin olemaan rohkeasti yhteydessä, vaikka ei vielä tietäisikään tarkalleen, minkälainen ratkaisu itselle sopii. Sitä voimme sitten yhdessä lähteä kartoittamaan.

Tiloja myös kannattaa käydä katsomassa paikan päällä, vaikka ne eivät alkuun kuulostaisikaan sopivilta. Räätälöimällä niistä voidaan usein saada juuri sellaiset kuin asiakas haluaa.”

 

Haluatko toimitilat, jotka vaikuttavat positiivisesti liiketoimintaasi?

Soita Ilarille ja kerro toiveesi, niin olet jo askeleen lähempänä täydellisiä toimitiloja!

Ilari Joensivu
Ilari Joensivu
Vuokratilat
Tapio Lyytinen
Tapio Lyytinen
Vuokratilat

Ota yhteyttä

Nimi