Yliopistonkatu 28

Tutustu yhteen Jyväskylän edustavimmista toimitilakiinteistöistä – Yliopistonkatu 28

Aiemmin puhelinpalatsina tunnettu kiinteistö on vuokralaisyrityksilleen tila, joka viestii arvokkuutta, laatua ja modernia toimivuutta. Samla Toimitilat huolehtii siitä, että kohteen jokaisen vuokralaisen tarpeisiin vastataan.

Näyttävät puitteet laatua arvostaville toimijoille

Kun saavut Yliopistonkatu 28:aan, ensimmäisenä vastassasi on kivisen arvokiinteistön tyylikäs julkisivu. Keltaiseksi maalattua pintaa elävöittävät valkoiset, koristeelliset yksityiskohdat, joilla myös ulko-ovi on ympäröity.

Sisään astuessasi tulet avaraan tilaan, jossa on kiiltäväpintainen, suurilaattainen kivilattia, messinkiset, himmeästi hohtavat ovenkarmit ja suuret, luonnonvalon sisään päästävät holvikaari-ikkunat. Arvokkaan tunnelman viimeistelee taitavasti suunniteltu, epäsuora valaistus, joka suuntautuu pylväiden yläpäästä kohti kattoa.

Mielikuva, jonka tila antaa siellä toimivista yrityksistä, on tärkeä osa asiakaskokemusta. Tässä tilassa jo ensivaikutelma on äärimmäisen arvokas ja hienostunut.

Ennen kaikkea tässä tyylikkäässä, viihtyisässä ja toimivassa tilassa on tilojen käyttäjille miellyttävää työskennellä ja ottaa asiakkaita vastaan. Vaikka tilan ulkoilme saa siirtymään tunnelmassa vuosikymmeniä taaksepäin, silti käytössä on moderni talotekniikka, johon kuuluvat muun muassa nykyaikainen ilmanvaihto ja energiatehokkaat ratkaisut.

Puhelinpalatsista eri alojen asiantuntijoiden toimitiloiksi

Yliopistonkatu 28:aa voi hyvällä syyllä kutsua arvokiinteistöksi, jollaisia ei Jyväskylässä ole paljon tarjolla. Rakennuksen Yliopistonkadun puoleinen osa on rakennettu vuonna 1962 Keski-Suomen Puhelimen toimitaloksi. Silloin rakennuksesta käytettiin nimeä puhelinpalatsi, ja osuva nimi elää edelleen ihmisten puheissa.

Sittemmin puhelinpalatsin näyttävissä katutason tiloissa on toiminut muun muassa Sisä-Suomen Maistraatti, jonka käyttötarkoitukseen tilat ovat sopineet mainiosti. Näissä puitteissa on vuosien varrella vihitty lukemattomia aviopareja.

Kiinteistöä on myöhemmin laajennettu Kauppakadun suuntaan, ja kokonaisuudessaan tilaa on viisikerroksissa rakennuksessa 6446 m2. Yliopistonkadun puoleisella katutason tilalla on kokoa yhteensä noin 280 m2 ja siitä voidaan räätälöidä esimerkiksi 134 m2 ja 142 m2 kokoiset kokonaisuudet eri toimijoille. Tilasta on jo olemassa arkkitehdin piirtämiä erilaisia tilajakovaihtoehtoja.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Yliopistonkatu 28:n kiinteistö on saneerattu perusteellisesti vastaamaan talotekniikaltaan nykyajan tarpeita. Myös sisustus on uusittu kokonaan, rakennuksen alkuperäistä henkeä kunnioittaen.

Tällä hetkellä kiinteistössä toimii muun muassa ohjelmisto-, tilintarkastus-, laki- ja terveysalojen yrityksiä.

“Kiinteistön omistajana pyrimme tekemään vuokralaisillemme tiloissa toimimisen mahdollisimman helpoksi tarjoamalla sellaiset tilat, jotka soveltuvat kunkin käyttäjän tarpeisiin. Tässä talossa on mahdollisuuksia muokata tiloja käyttäjän toiveiden mukaisiksi.”

Samla vastaa asiakkaan tarpeisiin vuokranantajana

Yliopistonkatu 28 on ollut Samla Capital Oy:n omistuksessa vuoden 2018 lopulta alkaen. Yrityksen perustaja Samppa Lajunen näki kohteessa paljon potentiaalia.

“Tämä on vanha historiallinen kohde, mutta samalla kuitenkin hyväkuntoinen, moderni rakennus. Kiinteistö on keskeisellä sijainnilla Jyväskylän keskustassa, missä lähellä on paljon kahviloita, ravintoloita, parkkihalleja ja muita yritysten tarvitsemia palveluita. Keskusta-alue tarjoaa hyvän ympäristön työntekoa ajatellen, ja siksi olemme ostaneet paljon toimitiloja kaupunkien keskustoista. Teemmehän itsekin töitä keskustassa“, Lajunen perustelee.

“Kiinteistön omistajana pyrimme tekemään vuokralaisillemme tiloissa toimimisen mahdollisimman helpoksi tarjoamalla sellaiset tilat, jotka soveltuvat kunkin käyttäjän tarpeisiin. Tässä talossa on mahdollisuuksia muokata tiloja käyttäjän toiveiden mukaisiksi. Esimerkiksi ensimmäisen kerroksen tilaa voidaan jakaa erikokoisiksi osiksi useammalle toimijalle.”

Tänä päivänä ympäristöystävällisyydellä ja vastuullisuudella on vahva sija yritysten arvoissa, ja siihen Samla haluaa vastata toimitilojen osalta.

“Ekologisuus on meillekin tärkeä arvo, ja olemme investoineet paljon Yliopistonkatu 28:n energiatehokkuuteen. Energiaremontin ansiosta rakennuksen hiilijalanjälki saatiin hyvin maltilliseksi. Samalla myös kiinteistön olosuhteet tilojen käyttäjien kannalta paranivat: esimerkiksi ilmanvaihto ja valaistus toimivat ja tiloissa on hyvä olla”, Lajunen sanoo.

“Hyvä osoitus tilojen toimivuudesta on se, että yksi vuokralaisistamme, Arffman, on ottanut lisääkin tilaa rakennuksesta.”

Onko sinun yrityksesi Yliopistonkadun tilojen seuraava käyttäjä?

Tutustu kohteen vapaisiin tiloihin täällä ja ota rohkeasti yhteyttä! 

Ilari Joensivu
Ilari Joensivu
Vuokratilat
Tapio Lyytinen
Tapio Lyytinen
Vuokratilat

Ota yhteyttä

Nimi