Jyväskylän Ylistönmäen toimitilat – vuokralaisten kokemuksia

Jyväskylän Ylistönmäen toimitilat – vuokralaisten kokemuksia

Samla Toimitilojen Konttorit-konseptiin kuuluvan Ylistönmäki 33 C:n kuuden kerroksen tilat taipuvat mainiosti erilaisten yritysten ja toimijoiden tarpeisiin. Lue, mitä mieltä vuokralaisemme ovat tiloistamme ja palveluistamme.

Opinsys Oy:lle räätälöitiin toimivat tuotantotilat alakerrokseen

Suomalaisille kouluille tietojärjestelmiä tekevä Opinsys Oy aloitti toimintansa Ylistönmäen tiloissa syksyllä 2021. Yrityksen tarpeet vaativat tiloilta räätälöintiä, mutta se onnistui Samlan kanssa joustavasti.

“Henkilöstöä meillä on Ylistönmäen toimistolla pyöreästi 10. Sen lisäksi että teemme tietojärjestelmiä, me muun muassa asennamme ja myymme laitteita, joten tarvitsemme paljon tilaa”, Petri Toivola Opinsys Oy:ltä kertoo.

Yritykselle muokattiin tarpeisiin sopivat toimitilat Ylistönmäki 33 C:n alimpaan kerrokseen, jossa ennen oli varastotilaa.

“Muutostöillä meille rakennettiin isompi tila yhdistämällä huoneita ja käytävää. Suunnittelimme pohjaratkaisun yhdessä Samla Toimitilojen kanssa. Toiveemme oli saada yhtenäinen tila, johon voimme pystyttää oman tuotantomme. Laitteita on paljon ja meidän pitää pystyä käsittelemään tiloissa kuormalavojakin. Tiloissa tehdään suurten laitemassojen käsittelyä, puhdistusta, ruuvauksia ja järjestelmäasennuksia”, Toivola jatkaa.

“Saimme Samlalta muutostöiden aikataulusta hyvän arvion ja pystyimme suunnittelemaan muuton jouhevasti. Byrokratiaa ei tullut väliin sen enempää, vaan saimme tilan ajoissa käyttöömme. Joustoa tuli myös Samlan puolelta parin päivän pelivaran verran. Kun saimme siirrettyä tuotantomme vanhasta tuotantotilasta Ylistönmäelle, toimintamme jatkui heti seuraavana päivänä ilman katkoa uusissa tiloissa.”

“Yhdessä Samlan kanssa saimme kuntoon myös tilojen turvallisuusasiat, kulunvalvonnan, hälytinlaitteiston ja vartioinnin. Securitas on siinä ihan vieressä Ylistönmäellä. Teimme heidän kanssaan sopimuksen, asennus tehtiin toiveidemme mukaan ja laskutus hoitui Samlan kautta.”

Edellisiin tiloihin verrattuna nykyiset tilat ovat Toivolan mukaan Opinsys Oy:lle monella tavalla toimivammat.

“Tavaroiden liikuttelu on nyt helppoa: meillä on omat päätyovet suoraan ulos ja tavaralogistiikka toimii paljon paremmin. Ei tarvitse käyttää hissiä tai ramppia satoja kiloja painavien tavaroiden kanssa.”

“Sijainti on myös hyvä ja saatavilla on palveluita: yhteisten neuvottelutilojen käyttö on toiminut mukavasti ja kuntosaliakin parannettiin juuri sopivasti heti muuttomme jälkeen. Saunatiloja emme ole vielä ehtineet testaamaan. Henkilökuntamme käy aktiivisesti Sodexon ravintolassa samassa kerroksessa ja sieltä olemme saaneet ystävällistä palvelua.”

“Kokemukseni mukaan Ylistönmäen tilat soveltuvat monenlaiseen toimistotyöhön. Esimerkiksi IT-pöhinää on nyt paljon, tiloista löytyy myös mainostoimistoa ja kaupungin toimintaa.”

Suunnittelimme pohjaratkaisun yhdessä Samla Toimitilojen kanssa. Toiveemme oli saada yhtenäinen tila, johon voimme pystyttää oman tuotantomme, Toivola kertoo.

Plugit Finland Oy hyödyntää pientoimistokerroksen etuja

Sähköautojen latausratkaisuja tarjoava Plugit Finland Oy muutti Ylistönmäen pientoimistokerrokseen marraskuussa 2021. Tarve oli löytää kustannustehokkaat ja toimivat tilat kahdelle Jyväskylän toimipisteellä työskentelevälle työntekijälle, ja siihen Ylistönmäeltä löytyi juuri sopiva ratkaisu.

“Lisäksi meillä oli kriteerinä, että töihin voi tulla helposti autolla. Muutamista harkitsemistamme vaihtoehdoista päädyimme Ylistönmäkeen, koska täällä on hyvät ja edulliset pysäköintipaikat ja tästä on tarvittaessa helppo lähteä liikkeelle kesken työpäivänkin”, perustelee Plugit Finland Oy:n Mika Sandelin.

Kokemukset uusista toimitiloista ovat olleet positiiviset ja hyötyinä Sandelin nostaa esille erityisesti yhteiskäytössä olevat palvelut sekä tehokkaan tilankäytön.

“Kaikki on mennyt hyvin, tilat ovat olleet meille sopivat ja paikkana Ylistönmäki on rauhallinen. Se täytyy myös sanoa, että lounasravintola toimii hyvin. Käytössä ovat myös sauna ja neukkarit, ja neukkarin käyttö onnistui vaivattomasti jo ensimmäisellä käyttökerralla.”

“Suosittelen Ylistönmäkeä muillekin yrityksille, jotka tarvitsevat pienen ja toimivan toimistotilan. Kun lisäksi käytössä on neukkaritkin, tänne kehtaa pyytää asiakkaitakin. Silti ei tarvitse maksaa hukkaneliöistä.”

Vammaispalvelut arvostaa tiloissa erityisesti helppoutta

Jyväskylän kaupungin vammaispalveluiden yksikkö on sijainnut Ylistönmäki 33 C:ssä jo muutaman vuoden ajan. Neliöitä heidän neljännen kerroksen tiloissaan on yhteensä noin 500.

“Meitä on täällä Jyväskylän kaupungin vammaispalveluissa töissä reilut parikymmentä henkilöä, ja luonamme käy asiakkaita säännöllisesti. Teemme täällä tiloissa muun muassa vammaispalvelujen sosiaalityötä ja tarjoamme palveluohjausta, ja tiloissa toimii myös kehitysvammaneuvola”, palvelupäällikkö Elina Hienola kertoo.

“Meille tiloissa on tärkeää se, että asiakkaamme pääsevät paikalle helposti autolla, parkkitilaa on tarpeeksi ja hissi tuo heidät ylös tänne neljänteen kerrokseen. Ylistönmäen toimistotilat ovat toimivat sekä meille että asiakkaillemme. Meillä on käytössämme omat neuvottelutilat, ja alakerran isompia tiloja voimme vuokrata tarvittaessa. Kiitettävää on myös se, että esiin nousevat korjattavat asiat toteutetaan nopeasti.”

“Alakerran lounasravintolaa olemme käyttäneet säännöllisesti. Sieltä saa halutessaan mukaankin lounaan – se on ollut korona-aikana ja kiireisinä päivinä hyvä ratkaisu. Kuntosali saa myös kiitosta meiltä.”

“Asiakkaitamme ajatellen ulko-oven automaattinen ovenavausmekanismi, inva-pysäköintimahdollisuus oven välittömässä läheisyydessä ja tilavan aulatilan inva-wc ovat ehdottomasti hyviä asioita.”

“Ylistönmäki sopii varmasti ihan kaikenlaisille toimijoille, niin yksityisille kuin julkisillekin. Täällä on nytkin jo hyvin monenlaisia toimijoita.”

Onko sinun yrityksesi Ylistönmäen seuraava käyttäjä?

Tutustu kohteen vapaisiin tiloihin täällä ja ota rohkeasti yhteyttä!

Ilari Joensivu
Ilari Joensivu
Vuokratilat
Tapio Lyytinen
Tapio Lyytinen
Vuokratilat

Ota yhteyttä

Nimi