Case Atea

Atealle toiveiden mukaiset tilat – “Samla Toimitilat otti meidät kokonaisvaltaisesti mukaan projektiin”

Yhteistyön sujuvuus ja Samla Toimitilojen tahtotila luoda Atealle heidän näköisensä tilat teki vaikutuksen heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen: “Samla Toimitilojen tiimi tarttui heti toimeen ja alusta asti heidän kanssaan on ollut todella helppo työskennellä”, kuvailee projektipäällikkö Emma Granholm Atealta.

Onnekas sattuma auttoi tilojen löytämisessä

Atea on Pohjois-Euroopan johtava IT-ratkaisujen toimittaja, joka myy IT-laitteita sekä rakentaa ja ylläpitää IT-ympäristöjä. Yritys tarjoaa tukea yritysten tiedonhallintaan, työn digitalisointiin sekä konesali- ja pilvipalveluiden hybridiratkaisuihin. 

Atealla on Pohjoismaissa ja Baltiassa kokonaisuudessaan yli 8000 työntekijää. Suomessa yrityksellä on toimipisteitä useilla eri paikkakunnalla, mukaan lukien Vaasa, jossa työntekijöitä on tällä hetkellä 48.  

Yritys muutti uuteen toimistoon Vaasan Tammipihaan keväällä 2024. Päätyminen Samlan toimitiloihin oli sekä sattumaa että Samlan loistavan palveluasenteen ansiota, kuvailee Atean tiedonhallinnan projektipäällikkö Emma Granholm

“Alunperin olimme katsoneet muita tiloja, jotka eräs toinen yritys varasikin itselleen. Sattumalta huomasimme, että tältä yritykseltä vapautuneet tilat vaikuttivat erittäin kiinnostavilta sijaintinsa ja kokonsa puolesta. Otimme yhteyttä tilojen omistajaan Samla Toimitiloihin ja siitä projekti alkoi.”

 

Tiivistä yhteistyötä alusta loppuun

Granholm korostaa sitä, kuinka arvokkaalta Samla Toimitilojen vastaanotto tuntui: tilan vuokrauksesta vastaava Ilari Joensivu hyppäsi yhteydenoton jälkeen lähes siltä istumalta Vaasaan menevään junaan. 

“Pääsimme saman tien katsomaan tiloja ja sparrailemaan yhdessä, miten niitä voisi kehittää meidän tarpeidemme näkökulmasta”, Granholm kehuu. Atean toiveet otettiin avoimin mielin vastaan ja hahmoteltiin ratkaisuja yhdessä.

“Samlalla on todella helposti lähestyttävä ja ystävällinen asiakaspalvelu – heidän kanssaan on ollut todella helppo toimia alusta asti.”

Tiloja alettiin suunnitella yhteistyössä ja eri versioita työstettiin Samlan ehdotusten sekä Atean toiveiden pohjalta eteenpäin. “Meille yrityksessä vihreät arvot ovat tärkeitä, ja halusimme, että remontissa ei pureta tai uudisteta kohteita vain remontoinnin ilosta, vaan säästäen ja välttäen turhia uudistuksia”, Granholm korostaa. 

Remontti alkoi lokakuussa 2023 ja sen aikana päivitettiin seinä- ja lattiapintoja sekä muotoiltiin tiloja Atean käyttötarpeisiin sopiviksi. Granholm pitää merkityksellisenä sitä, kuinka he saivat olla prosessissa mukana alun suunnitteluvaiheesta toteutukseen: 

“Vaikka Samla oli päävastuussa remontista, tuntui projekti todella meidän omalta projektilta ja Samla Toimitilat otti meidät mukaan eri vaiheisiin työmaapalavereista alkaen. Toki prosessi on vaatinut meiltä myös runsaasti aikaa, mutta lopputulos on todella upea.”

Samla Toimitilojen tiimi oli mukana remontin eri vaiheissa muuttoon asti yhdessä arkkitehdin ja rakennusliikkeen kanssa:  “Teimme Atean kanssa tiiviisti töitä yhdessä ja varmistimme vielä lopuksi, että he pääsevät muuttamaan tiloihin toiveidensa mukaisessa aikataulussa. Atea halusi päästä tiloihin pari viikkoa ennen alkuperäistä remontin päättymisajankohtaa, joten järjestimme aikataulun rakennusliikkeen kanssa niin, että se järjestyi”, Joensivu kuvailee. 

Atean työntekijöitä toimistolla

Atean uudessa toimistossa huomioitiin erilaiset työskentelytarpeet ja tiloihin tehtiin avonaista toimistotilaa työpisteineen ja erikokoisia pienempiä työskentelytiloja sekä kokoushuoneita.  

Myös sisustuksesta tehtiin persoonallinen ja Atean näköinen: tiloja läpileikkaa elokuvateema, jota toteutettiin yhdessä sisustussuunnittelijan kanssa. Eri huoneilla on elokuvista poimittuja nimiä, ja kyseisen elokuvan elementtejä on tuotu mukaan tilan sisustukseen. Muun muassa Avatar-huoneessa on paljon viherkasveja, Matrix-huoneessa on leikitelty peileillä ja Gladiator-neukkarissa on puolikaareva, areenan mielikuvaa ruokkiva pöytä etäpalavereiden pitämiseen. 

 

Hyvät tilat ovat monen eri tekijän kokonaisuus

Tammipiha sijaitsee aivan Vaasan keskustassa Pitkäkadulla ja kiinteistön tilat soveltuvat monipuolisesti liike- sekä toimistokäyttöön. Vuonna 1991 valmistunut rakennus on saneerattu 2018 vastaamaan tämän päivän yritysten tarpeita.

Atean työntekijät ovat olleet todella tyytyväisiä nykyisiin toimitiloihin ja kiinteistön puitteisiin. “Tammipihan sijainti on meille todella loistava. Keskustan läheisyys on työntekijöillemme tärkeää, lounaspaikat ovat lähellä ja palavereihin on helppo siirtyä”, Granholm kertoo. Sijainnin lisäksi parkkipaikkojen riittävä määrä on ollut Atean työntekijöille kriittinen tekijä: töihin on sujuvampi tulla, kun parkkipaikkaa ei tarvitse joka aamu etsiskellä.

Granholm kokee, että Samla Toimitilat ovat tarjonneet heille all inclusive -palvelun, jossa yhdistyvät toimivat tilat, kiinteistön sijainnin edut sekä viihtyisä ympäristö:

“Tammipihassa on iso rikkaus siellä toimivien yritysten laaja kirjo, täällä on vierekkäin virastoja ja erilaisia palveluita tuottavia yrityksiä, se tuo elävyyttä ja energiaa!”Kiinnostuitko Samla Toimitilojen tarjolla olevista kohteista?

Tutustu vapaisiin tiloihin täällä ja ota yhteyttä, niin katsotaan yrityksesi toimitilatarpeita yhdessä!

Ilari Joensivu
Ilari Joensivu
Vuokratilat
Tapio Lyytinen
Tapio Lyytinen
Vuokratilat

Ota yhteyttä

Nimi*