Case Opinsys

Opinsysille monipuoliset tilat – “Yhteistyöllä toimiva hybridiratkaisu”

“Meillä oli haasteena löytää hyvällä sijainnilla olevat tilat, jotka taipuisivat monipuolisiin tarpeisiimme tuotantoon ja toimistokäyttöön. Lopulta löysimme sopivat hybriditilat Samla Toimitilojen Ylistönmäen Konttorilta Jyväskylästä”, kuvailee Opinsysillä kehittämispäällikkönä työskentelevä Petri Toivola.

Tavoitteena monikäyttöiset tilat hyvällä sijainnilla

Opinsys on toiminut vuodesta 2003 koulujen tieto- ja viestintätekniikan alalla. Yritys tarjoaa kouluille palveluita laitehankintoihin sekä teknologian ratkaisuihin. Tavoitteena on tuoda teknologian tarjoamat hyödyt osaksi opetusta ja koulujen arkea, mahdollisimman sujuvasti ja helppokäyttöisesti. Opinsysillä työskentelee tällä hetkellä noin 20 ammattilaista. 

Yritys muutti Ylistönmäelle Samla toimitilojen Konttorille loppuvuodesta 2021: “Tarvitsemme toimistotilat sekä uusiokäyttöön menevien laitteiden huoltoa varten tuotanto- ja varastointitilat. Sijainti oli meille tärkeä kriteeri, sillä emme halunneet muuttaa varsinaisesti tehdasalueelle, jonne työntekijöiden ja vieraiden olisi hankalampi kulkea”, Toivola kertoo. 

“Ylistönmäeltä onnistuimme saamaan toimivan hybridiratkaisun, joka on vastannut yrityksen laajentuneen liiketoiminnan tarpeisiin.”

 

Ylistönmäen tiloista yleiskuvaa

Yhteinen suunnittelutyö varmistaa onnistumisen vaativissakin toteutuksissa

Ennen Opinsysin muuttoa Ylistönmäelle tiloja remontoitiin ja laajennettiin:  “Muutostöitä tehtiin jouhevasti tiiviissä yhteistyössä Samla Toimitilojen kanssa, ja pääsimme itse speksaamaan ja suunnittelemaan tiloja tarpeidemme mukaan”, Toivola kuvailee. 

“Teknisestihän nämä olivat vaativat tilat toteuttaa, kun kyseessä ei ollut pelkästään toimistokäyttöön tulevat tilat vaan kokonaisuuteen kuuluivat myös keittiö, varastot ja tuotannon tilat”, projektissa mukana ollut Samla Toimitilojen vuokratiloista vastaava Ilari Joensivu kertoo.

Tärkeintä tilojen muutosprojekteissa on varmistaa yhteisymmärrys ja tarvittaessa palavereita pidetään useampia, jotta lopputulos on toiveiden mukainen, Joensivu korostaa:

“Jo heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen aloimme pallotella Opinsysin kanssa ajatuksia tiloista ja niiden muokkaamisesta. Jokaisen palaverin myötä suunnitelmat jalostuivat kunnes lopullinen pohjapiirros saatiin arkkitehdin pöydältä toteutukseen.” 

Vaikka rakennuksen rakenteet rajoittivat yksittäisten ratkaisujen toteuttamista, kokee Toivola ettei isompia haasteita matkalla ollut: 

“Kokonaisuutena prosessi meni hyvin, eikä sen aikana tullut vastaan yllätyksiä.”

Remontissa muokattiin tilojen pohjapiirrustusta toimivammaksi ja tehtiin lisätilaa poistamalla tarpeettomia väliseiniä. Uudet ja entistä laajemmat tilat vastaavat Opinsysin toiveita yksityiskohtia myöten: 

“Meidän erityisvaatimuksia olivat toimiva logistiikka vastaamaan tuotannon tarpeita sekä tilojen oikea lämpötila. Ensimmäisen kerroksen tiloista kuormien purkaminen ja lastaaminen sujuu vaivattomasti. Myös lämpötilan optimointi tuotantotiloissa oli avainasemassa, ettei lämpötila pääse nousemaan liian korkeaksi myöskään kesähelteillä. Tiloihin asennettiin tarpeisiimme sopiva jäähdytysjärjestelmä, jonka olemme kokeneet arvokkaaksi viihtyvyyden kannalta”, Toivola kiittelee.

Joustavasti yhden tilan ratkaisusta toimivaan kokonaisuuteen

Alunperin kaikki Opinsysin toiminnot olivat samassa kerroksessa, mutta tilantarpeen kasvaessa vuosien varrella 270 neliön tilat ovat kasvaneet yli 700 neliön tiloiksi. Viimeisimpänä muutoksena toimistotilat siirrettiin ylempään kerrokseen ja ensimmäiseen kerrokseen jäivät pelkästään tuotantotilat. Myös varastotiloja on kasvatettu joustavasti aina tarpeen mukaan.

Ylistönmäen Konttori sijaitsee muutaman kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Alueella on paljon toimistorakennuksia, mutta myös luonto on lähellä, eikä Jyväsjärven suositulle rantaraitillekaan ole pitkä matka. Omien tilojen lisäksi yritykset voivat hyödyntää yhteiskäytössä olevia neuvotteluhuoneita sekä saunatiloja ja kuntosalia. Pihasta löytyy iso parkkialue ja rakennuksessa on lämmin tila sähköpyörien säilyttämiseen työpäivän aikana.

“Saimme Ylistönmäeltä toimivan tilakokonaisuuden hyvien kulkuyhteyksien varrelta hyvällä sijainnilla. Myös työntekijät ovat viihtyneet ja pitäneet erityisesti sijaintia toimivana, ja kehuja saa myös samassa rakennuksessa toimiva ravintola. Samla Toimitilat on onnistunut tarjoamaan toimitilaratkaisullaan sopivan hinta-laatu suhteen”, kiteyttää Toivola.

 

Opinsys yleiskuva tiloista

 

 

Tilat muuntautuvat yrityksen tarpeiden mukana

Joensivun mukaan on tärkeää, että toimitiloilla voidaan vastata yritysten muuttuviin tarpeisiin:

“Haluamme mahdollistaa erilaisille yrityksille personoituja ratkaisuja tinkimättä hyvästä sijainnista. Panostamme ratkaisukeskeisyyteen ja siihen, että tilat joustavat tarpeen mukaan.” 

Oikeiden ratkaisujen löytämisen kannalta tärkeintä on sujuva kommunikointi. Joensivu kiittelee, että Opinsysin kanssa asioiden edistäminen on ollut todella helppoa, ja yhteydenpito on ollut sujuvaa puolin ja toisin. Myös Toivola korostaa, että Samlan tuttu yhteyshenkilö on tehnyt yhteistyöstä vaivatonta:

“Samlan kanssa kommunikointi on sujunut todella hyvin – on helppo lähteä viemään asioita eteenpäin, kun on tuttu henkilö, johon ottaa yhteyttä.”

Kiinnostuitko Samla Toimitilojen tarjolla olevista kohteista?

Tutustu vapaisiin tiloihin täällä ja ota yhteyttä, niin katsotaan yrityksesi toimitilatarpeita yhdessä!

Ilari Joensivu
Ilari Joensivu
Vuokratilat
Tapio Lyytinen
Tapio Lyytinen
Vuokratilat

Ota yhteyttä

Nimi*